Basenji

Basenji

Basenji.

Basenji ! Het wordt de Congo Terrier, Nyam Nyam Terrier. Bush Dog en meer genoemd. Dit is een compact dier dat een uitstekende metgezel kan worden. Bovendien is Basenji de droom van veel eigenaren. Omdat het één uniek kenmerk heeft – het blaft niet. Wat is er bekend over dit interessante ras, zo zeldzaam in ons land?

basenji kopen

Oorsprong van het ras.

Het Basenji-ras bestaat al meer dan een millennium en is afkomstig uit de landen van Zuid-Afrika. In het begin van de 20e eeuw werd het populair in Noord-Amerika en Europese landen. En tot nu toe zijn vertegenwoordigers van dit ras te vinden in de koninklijke huizen van Europa.

De hond kwam aan het einde van de 20e eeuw naar Russisch grondgebied. En datzelfde uur fascineerde hondenliefhebbers door het feit dat honden in plaats van het traditionele geblaf een speciaal gerommel produceren en dan alleen als ze zich zorgen maken of geïrriteerd zijn. Met deze factor kun je honden krijgen. Zelfs voor mensen die negatief zijn over blaffende honden.

Een ander verbazingwekkend kenmerk van de Basenji. Is dat het ras onafhankelijk is ontstaan en ontwikkeld en dat de mens nooit heeft deelgenomen aan de selectie ervan.

Beschrijving van Basenji honden.

Gevormd in de natuur, heeft de hond gladde spieren verworven voor vrije beweging en uitstekende coördinatie. De vacht is vrij kort, dik, met een uitgesproken glans. Het past precies op de romp. Zes kleuren worden herkend:

  • Zwart gecombineerd met wit;
  • Bruin met wit;
  • Rood met wit;
  • Gestroomd (rode vacht met zwarte strepen).
  • De witte vacht van de Basenji bevindt zich op de ledematen, in het borstgebied en op de staart.

Basenji

Er zijn twee soorten rassen – een gewone hond en een boshond.

Gewoon besenji. In het eerste geval zijn vertegenwoordigers van het ras groter, de groei bij de schoft is 40 cm. De vacht is bruin met wit. Gewone honden hebben een witte “kraag”, die de borst enigszins vangt en lijkt op de “broek”.

Bos besenji. Raszuivere bosdieren kregen een ongewone naam – “pygmeehond” voor hun kleine groei (minder dan 40 cm bij de schoft). Ze onderscheiden zich door een donkerdere kleur van ogen en vacht.

Alle Basenji hebben hun eigen karakteristieke kenmerken:

Vertegenwoordigers van het ras hebben hoge benen, een klein hoofd, oren staan in een staande positie en zijn enigszins naar voren gekanteld.
De nek van de honden is hoog, sterk. De borst is van gemiddelde breedte, de staart is in een ring gedraaid.
De neus van honden is vernauwd met een zwarte kwab. De ogen hebben een amandelvormige vorm en een donkere iris. De blik is heel slim, begripvol.
De instelling van de voorpoten van de Basenji is iets naar binnen gedraaid. Het dier beweegt snel en maakt brede stappen, terwijl zijn rug recht blijft.
Over het algemeen ziet de hond er elegant uit. Met een zekere mate van aristocratie. Onder de uiterlijke kenmerken kan de aanwezigheid van plooien op het voorhoofd worden opgemerkt. Die zeer uitgesproken zijn in de puppytijd.

Karakter van Basenji honden.

Honden onderscheiden zich door energie en mobiliteit. De natuur heeft zich op zo’n manier ontdaan dat alle individuen van dit ras van nature uitstekende jagers zijn. Eigenaren moeten hier rekening mee houden. Omdat in de race om een prooi de hond zich zo kan laten meeslepen dat hij de commando’s niet zal horen. Om gezond te zijn. Moet een hond heel veel en intensief bewegen.

Huisdieren zijn erg gehecht aan alle gezinsleden. Niet alleen degene die ze voedt. Ze bestaan perfect naast andere vertegenwoordigers van dit ras.basenji prijs.

Door de hond Basenji in het gezin op te nemen.

Verwerft een persoon een loyale, intelligente vriend. Die zich onderscheidt door onverschrokkenheid en een uitstekende bewaker. Vanwege de speelse en goedaardige instelling. Wordt dit ras aanbevolen om te worden gekocht voor gezinnen met kinderen. Maar toch heeft de hond zijn eigen karakter en wil hij hoogstwaarschijnlijk geen speelgoed zijn. Daarom wordt het niet aanbevolen om het huisdier en het kind lange tijd alleen te laten.

Basenji onderscheiden zich door een scherpe geest en reageren goed op leren. Maar vanwege hun nieuwsgierigheid en behendigheid kunnen ze in onaangename situaties terechtkomen. Dus ze hebben een stevige hand nodig.

Gevormd in natuurlijke omstandigheden. Hebben vertegenwoordigers van het ras zo’n kwaliteit als onafhankelijkheid verworven. Vandaar hun ongehoorzaamheid, en het eisen van een constante tewerkstelling. Als je ze lange tijd zonder aandacht laat. Kun je allerlei “verrassingen” verwachten. De hond zal niet zitten en zal iets vinden om te doen.

Er is een gevaar om een huisdier te verliezen.

Dus het wordt niet aanbevolen om het in onbekende gebieden van de lijn te laten. Immers, nadat de “prooi” is gezien, zal de Basenji het achtervolgen zonder te reageren op externe stimuli.

Ondanks het feit dat honden geen bewakers zijn. Hebben ze een unieke flair en geven ze een signaal wanneer vreemden verschijnen – op een standaard staan en een karakteristiek gerommel maken.

Kenmerken van training.

Basenji zijn in staat om teams bijna vanaf de eerste keer te begrijpen. Maar goedkeuring en aanmoediging zijn erg belangrijk voor hen. De beste plek om een hond uit te laten is een open groot gebied weg van het verkeer. Hier zal een rusteloos en energiek dier rennen totdat het overtollige energie weggooit.

Allereerst moeten eigenaren het huisdier leren om op de naam te reageren. Bij de eerste oproep om zijn toevlucht te nemen tot de eigenaar. Er is al opgemerkt dat honden zich onderscheiden door nieuwsgierigheid. En de geest van de “verdiener”. Gevestigd door eeuwen geschiedenis, is niet in hen vervaagd. Zodat ze onbekende objecten en voedsel van de grond kunnen oppikken.

Het is belangrijk om ze te spenen van deze schadelijke en gevaarlijke gewoonte.

Tijdens het trainingsproces is het categorisch onmogelijk om je stem naar de hond te verheffen en geweld te gebruiken. De straf voor de Basenji zal de serieuze blik van de eigenaar en het gebrek aan lof zijn. Honden houden ervan om alle heuvels te beklimmen en zich daar te vestigen voor de nacht. In huis is dit beladen met in slaap vallen in het bed van de meester. Dus vanaf de puppytijd is het noodzakelijk om dit te onderdrukken.

Hoe zorg je voor Basenji.

De zorg voor een huisdier van het Basenji ras vereist geen speciale procedures. De vacht moet regelmatig worden gekamd. Maar je kunt hem alleen wassen als dat nodig is.Omdat de hond bang is voor water.

Vertegenwoordigers van het Afrikaanse ras zijn niet te vorstbestendig. Dus voor winterwandelingen is het beter om speciale kleding te kopen. De afscheiding in de ooghoeken wordt gereinigd met een wattenstaafje. De oorschelp wordt gereinigd met wattenstaafjes. De klauwen worden 1-2 keer per maand geslepen met een speciale nagelvijl.

Net als andere honden vereist Basenji regelmatige inname van anthelmintica. Tijdige vaccinatie, behandeling tegen huidparasieten. U kunt een halsband gebruiken tegen vlooien en teken.

Onder de ziekten waartoe een neiging wordt opgemerkt bij honden van dit ras. Kunnen ziekten van de nieren. Spijsverteringsorganen, herniale formaties worden opgemerkt. Deze huisdieren kunnen in appartementsomstandigheden worden gehouden. Maar met verplichte aandacht en zorg.

Voedingsfuncties.

Basenji vereist speciale voeding. De basis van het dieet is rauw vlees van vetarme soorten. Botten mogen worden gegeven, maar niet meer dan eens in de 7 dagen. Onder de toegestane producten die basenji in kleine hoeveelheden krijgen. Kan worden opgemerkt:

  • Slachtafval;
  • Vis;
  • Boekweit en rijst zonder zout.

    Honden van dit ras kunnen worden overgebracht naar droog professioneel voedsel. Het is verboden om het huisdier te overvoeren. Omdat stamboomvertegenwoordigers de neiging hebben tot obesitas.

Een Basenji-puppy kiezen.

Als er een wens is om een basenji-hond te krijgen. Wordt het aanbevolen om een dier in een kennel te kopen. Natuurlijk kunt u geld besparen door een huisdier op de markt of van particuliere verkopers te kopen. Maar er zijn hier bepaalde risico’s – de hond is misschien niet raszuiver of ziek. Als kinderen wachten op het verschijnen van een nieuw lid. Dan is het logisch om met het hele gezin naar de audities te komen en het probleem met de keuze samen op te lossen.

Je moet kiezen uit Basenji-puppy’s van 2 maanden oud. Omdat op deze leeftijd hun ongewone temperament zich al duidelijk manifesteert.

Het is beter om alle beschikbare nesten te inspecteren.

Als verkopers aanbieden om baby’s van een maand oud te kopen, moet dit feit u waarschuwen. Professionele fokkers geven puppy’s niet voor anderhalve maand.

Een van de belangrijkste tekenen van de gezondheid van een hond is de juiste sluiting van het gebit (beet), oren, neusleb en ogen zonder afscheiding, schone, roze mond.

De puppy moet actief zijn, niet te dun of dik zijn. De onhandigheid van de Basenji is een teken van slechte gezondheid. De lob van een nette tuit moet zwart zijn en de ogen moeten donker zijn met een glans.

Als u ervaring heeft met het fokken van honden. Kunt u een volwassen huisdier kopen. Maar je zult moeite moeten doen om hem te onderwerpen. Toekomstige eigenaren zonder ervaring kunnen beter een puppy kiezen met het meest kalme en volgzame karakter.

Voor- en nadelen van het ras.

Voordat u een huisdier van dit ras krijgt. Is het belangrijk om de bestaande nadelen en voordelen af te wegen.

De positieve eigenschappen omvatten het volgende:

Leervermogen hebben;
Zeer schoon;
Zijn geurloos;
Ga om met kinderen;
Zeer positief en actief;
Niet blaffen.
Maar zoals bij elk ras is er een “vlieg in de zalf”. Basenji zijn behoorlijk veeleisend in voedsel. Hebben constante aandacht nodig. Er is een risico dat de hond wegloopt. Ze zijn vrij eigenzinnig en dankzij natuurlijke sluwheid kunnen ze de eigenaren manipuleren.

Welke klasse de puppy ook krijgt. Hij zal zeker een favoriet van het gezin worden en zal zijn eigenaren beantwoorden.