Eenzaamheid

Eenzaamheid

Eenzaamheid.

Eenzaamheid ! Er zijn zoveel mensen in de buurt en er is niemand om van hart tot hart mee te praten. De feestdagen zijn deprimerend. Waarom het blijkt en hoe we van eenzaamheid af kunnen komen, begrijpen we samen met een psycholoog.

Eenzaamheid

Amerikaanse wetenschappers zeiden: eenzaamheid is een virus dat op dezelfde manier kan worden gevangen als bijvoorbeeld de griep. Ze bestudeerden de mentale toestand van 5100 mensen gedurende 10 jaar en ontdekten dat eenzaamheid inderdaad besmettelijk kan zijn!

Het is genoeg voor één persoon om zich in de steek gelaten te voelen. Omdat dit gevoel zich verspreidt naar mensen in zijn omgeving.(Eenzaamheid).

“Als je regelmatig met een eenzaam persoon communiceert. Nemen je kansen om ook single te worden met 50 procent toe”. Zegt John Cacioppo, een professor aan de Universiteit van Chicago.

Werkelijk?

“Om “besmet te raken” met eenzaamheid. Moet een persoon een verminderde immuniteit hebben”. Zegt psycholoog Nina Petrochenko. – Alleen een depressief en vermoeid persoon kan er “ziek” van worden.

Dus wat doe je als je je al in de steek gelaten voelt?

1. Begrijp waarom er niet genoeg kracht is . Aan de basis van het probleem ligt stress. In deze staat ben je als een strakke snaar. Er is geen kracht, tijd, verlangen om te communiceren. Dit is een vicieuze cirkel: een mens heeft sociale verbindingen nodig, voeding van anderen. Je moet proberen te begrijpen wat je kwelt en je ontdoen van de “kwelgeest”. Dit is de eerste stap om van eenzaamheid af te komen.(Eenzaamheid)

2. Schakel je telefoon uit.(Eenzaamheid)

“We zijn al letterlijk vergroeid met telefoons”. Vervolgt Nina Petrochenko. En als je de hele tijd onbewust verbonden bent met de wereld. Rust de psyche niet. Het is noodzakelijk om mobiele telefoons ‘s nachts uit te schakelen.

Alleen op deze manier laat je de psyche ontspannen en rusten. Zo is het ook met vakanties: ga naar een plek waar je niet de hele tijd met je neus op het scherm zit. Dan zal er geen onverklaarbaar verlangen zijn om alleen te zijn.

3. Stop met het plaatsen van foto’s.

– Heb je je ooit afgevraagd waarom je de hele tijd naar sociale netwerken gaat en daar berichten en foto’s achterlaat? Het mechanisme is simpel: je wilt opgemerkt en geprezen worden. Het is alsof je roept: “Ik ben hier. Let op me!” Het is duidelijk dat een persoon communicatie. Steun mist, misschien heeft hij een laag zelfbeeld.(Eenzaamheid)

Maar sociale media zijn een andere realiteit. Er is slechts een schijn van communicatie met een minimum aan emotioneel rendement. Als een persoon constant een foto op een sociaal netwerk plaatst. Is dit al een verslaving en een gelegenheid om contact op te nemen met een expert.

4. Knuffelen is noodzakelijk.

Volgens psychologen voelt een persoon zich op zijn gemak als hij omringd is door 2 tot 3 echt hechte mensen. Met wie u elk probleem kunt delen en ondersteuning kunt krijgen. En het zou goed zijn om met geliefden te knuffelen.

Zelfs een specifiek aanbevolen aantal knuffels wordt genoemd – acht keer per dag. Maar knuffels moeten natuurlijk met wederzijdse instemming zijn en alleen met de dichtstbijzijnde.

5. Sport en lichaamsbeweging.

“Fysieke activiteit helpt ook om het gevoel van eenzaamheid te bestrijden”. Verzekert onze expert. – Loop meer, zelfs in de winter. Zwemmen in het zwembad helpt ook veel. Je zult je aangenaam moe voelen . En geen zeurend gevoel van eenzaamheid.