Havanezer hondje

Havanezer hondje.

De Havanezer hondje is een relatief jong ras. De exacte geschiedenis van herkomst is onbekend, er zijn twee versies. De eerste zegt dat deze honden afstammen van schoothondjes van het eiland Malta. In de zeventiende eeuw.

Havanezer hondje

Naar Malta en de Caribische eilanden. Brachten de Spaanse kolonialisten de Bichons uit Bologna (Italië). Als gevolg van het kruisen van deze twee rassen verschenen Havanezer hondjes.  Die ook havanez of Havana schoothondje worden genoemd

Uiterlijk.Havanezer hondje

De Havana Bichon is een kleine maar vrij sterke hond. De minimale hoogte van een volwassen vertegenwoordiger van het ras bereikt 21 cm en het maximum is 29. In dit geval kan het gewicht van de hond in het bereik liggen van 3 tot 5,5 kg. Een belangrijke parameter van de Havanezer hondje is de verhouding tussen de lengte van zijn lichaam en de lengte. Die gecorreleerd zijn als 4: 3. En de lengte van de snuit van het schoothondje is gelijk aan de afstand tussen de occipitale tuberkel en de basis van de neus.(Havanezer hondje)

Hoofd.Havanezer hondje

De kop van de Havanezer hondje heeft een afgeronde licht afgeplatte vorm. De overgang van een breed voorhoofd naar een snuit is vrij uitgesproken. De snuit van het schoothondje versmalt geleidelijk tot de zwarte kwab van de neus. De dunne lippen van het dier passen goed tegen de witte tanden, die een schaarvormige beet hebben. De jukbeenderen van de hond zijn vrij plat en steken praktisch niet uit.

Havanez’ ogen, vergeleken met zijn algehele lichaamsbouw.

Zien er groot uit. Ze hebben een amandelvormige vorm en worden op korte afstand van elkaar geplant. De oogkleur is donker, maar niet zwart. Maar dichter bij bruin. Expressiviteit van de blik van het dier wordt gegeven door de donkere rand van de ogen. Die zwart of bruin kan zijn, van een donkere tint.

De oren van de Havana Bichon zijn vrij hoog gezet.

Ze hangen vrij langs de jukbeenderen van het dier en hebben een gemiddelde lengte. De uiteinden van de oren zijn enigszins afgerond en hun hele gebied is dicht bedekt met wol. Een kleine compacte kop en een iets langwerpig lichaam van de hond zijn verbonden door een korte sterke nek.

Lichaam.Havanezer hondje

De lengte van het lichaam van de Havanezer hondje overschrijdt iets zijn lengte bij de schoft. De rug van de hond is recht en licht gebogen in het lumbale gebied. De croupe van de hond heeft een merkbare kanteling en de maag is goed aangespannen . Zonder te verslappen. De staart van het schoothondje van gemiddelde lengte wordt hoog gezet en achter de rug “gegooid”. Het is overvloedig “puberend” en heeft een suspensie bestaande uit lange haren van wol.

De benen van de Havanezer hondje.

Zien er in vergelijking met de algemene lichaamsbouw, kort uit. De voorpoten en achterpoten zijn recht en evenwijdig aan elkaar. Ze hebben een sterke ruggengraat en geven het dier een gemakkelijke stap. De poten van de hond lijken een beetje langwerpig. Ze zijn klein en verzameld in een klomp.

Vacht en kleur.Havanezer hondje

Wol is de belangrijkste decoratie van de Havanezer hondje. Het is erg lang en extreem zacht. De lengte van het bedekkende haar van de vacht van de hond van het Havana-schoothondjesras bereikt 18 cm. Haren kunnen recht zijn of een “golf” hebben. Golvende vachten vormen mooie krullen die de hond een speciale charme geven.

Lang haar bedekt het hele lichaam van het schoothondje.

Op de nek en het hoofd van het dier creëren krullen wol een manen die de overgang van top tot teen verbergt. Vaak bedekken lange haren van wol de ogen van schoothondjes. Waarvoor ze worden verwijderd in schattige paardenstaarten. Op de staart creëert de vacht een chique ophanging en op de oren – oches.

Het Havanezer hondje ras wordt gekenmerkt door twee soorten vachtkleuren. Zuiver wit, de klassieke kleur van wol is tegenwoordig vrij zeldzaam, dus de hoofdkleur van dieren is murugia van verschillende tinten. Het kleurenschema van tinten van deze kleur varieert van zeer licht tot bruin met rood. Gevlekte kleuren worden gekenmerkt door de aanwezigheid van lichte vlekken op de donkere “vacht” van het dier.

Raskenmerken en karakter.

Labrador Retriever: een beschrijving van het hondenras.

Havanezer hondje is een ongelooflijk speelse. Vrolijke, vrolijke hond. Ze kan goed overweg met alle gezinsleden en andere huisdieren. Ze heeft een gemakkelijk en aangenaam karakter. Deze honden zijn erg gehecht aan hun baasjes en vervelen zich zonder hen.

Open en eenvoudig denkende Havanezer hondjeS zijn moeilijk om eenzaamheid te tolereren. Ze zijn intelligent. Snel van geest en gemakkelijk te trainen. Met kinderen kunnen deze honden eindeloos spelen. Soms worden ze te speels en rusteloos. Dit is een teken van angst en opwinding. Omdat deze honden erg timide zijn.

Notitie! Havanezer hondje voelt subtiel de stemming van de eigenaar en weet altijd wanneer hij ergens tevreden over is of boos is. Deze honden verheugen zich wanneer ze worden geprezen en verdrietig wanneer ze worden uitgescholden. Ze tolereren geen ruwe behandeling van zichzelf en kunnen beledigd zijn door de eigenaar.

Ondanks hun bijna speelgoed uiterlijk.

Havanezer hondjes zijn ongelooflijk dapper en kunnen uitstekende bewakers zijn. Ze zullen de kans niet missen om hondenloyaliteit aan de eigenaar te tonen.

Relaties met andere huisdieren.

Liefdevolle, sociale en vriendelijke Havanezer hondje ervaren geen problemen in relaties met andere honden, katten, vogels. Levenservaring leert dat al deze dieren goed met elkaar overweg kunnen in één appartement.

Karakter – Havanezer hondje.

Het Cubaanse schoothondje heeft een goedmoedig karakter. Ze is sociaal, open en heel vrolijk. Ze streeft ernaar om vrienden te maken met elke persoon in haar gezichtsveld. Vooral goed kan goed overweg met baby’s, zelfs baby’s. De hond houdt van ondeugend kinderlachen, maar luid geschreeuw en huilen daarentegen maken haar bang.

READ  Kleine hondenrassen

Extreem gevoelig voor menselijke emoties.

Hij wil zich omringen met gelukkige mensen. De hond is blij met de schema’s, enthousiasme. Gewelddadige manifestatie van vreugde. Als ze ziet dat de eigenaar gelukkig is, wordt ze hetzelfde. Maar verdriet, apathie en prikkelbaarheid daarentegen veroorzaken haar een gevoel van angst.

Als een van de leden van het huishouden schreeuwt of boos wordt. Zal de Havanezer hondje hem verlaten. In een moment van verdriet heeft hij de troost van een van de mensen nodig. Meestal komt hij naar de meest aanhankelijke eigenaar en vraagt om zijn handen. Heel tam. Het geeft er de voorkeur aan om het grootste deel van de dag op de voeten van de eigenaar of naast hem te liggen.

Moet regelmatig worden aangeraakt worden.

Raad! Als je een gelukkige eigenaar bent van een Cubaans schoothondje. aai het dan zo vaak mogelijk. Tactiel contact met dierbaren is voor haar ontzettend belangrijk. Een decoratieve hond voelt zich gelukkig als de eigenaar zachtjes achter haar oor fladdert.

Het lijkt erop dat zo’n huisdier oneindig klaar is om genegenheid te tonen. Hij is zachtaardig, liefdevol en zeer kwetsbaar. Hij is uiterst negatief over kritiek in zijn toespraak. Verdraagt onbeschoftheid niet. In relatie tot andere dieren is hij loyaal en tolerant. Hij zal een andere hond niet knakken of aanvallen. Integendeel, hij zal proberen vrienden met haar te maken.

Havanezer hondje mannetjes zijn echter extreem jaloers.

Havanezer hondje mannetjes zijn echter extreem jaloers. Daarom kunnen ze, in een poging om de aandacht van de eigenaar naar zichzelf te trekken. Naar andere huisdieren blaffen wanneer ze in de buurt komen. Maar zo’n agressie van de hond ziet er eerder schattig dan alarmerend uit.

Alle soorten schoothondjes zijn van nature sociaal. Eenzaamheid maakt hen ongelukkig. Alle vertegenwoordigers van deze groep honden, inclusief de Havana bichon, kunnen geen dag leven zonder menselijke aandacht. Dankzij hun scherpe geest begrijpen ze altijd wat mensen van hen willen. Helemaal niet wraakzuchtig of verheerlijkend. Ze streven ernaar om te behagen, dus ze maken zelden vies of geven zich over.

Aanbevolen lectuur: In twee rijen

Heel schichtig. Door hevige stress kan een Cubaans schoothondje op het tapijt of bed plassen. Daar moet je haar niet voor uitschelden. Het is beter om medelijden te hebben en te kalmeren. Over zulke dieren zeggen ze – “eeuwige kinderen”. Het lijkt erop dat ze nooit moe worden. De hele tijd cirkelen, rennen en spelen. Kijken naar een vriendelijke en ondeugende hond met een aangenaam uiterlijk is een groot plezier.

Onderwijs en opleiding.

Havanezer hondje is intelligent en nieuwsgierig en leert snel nieuwe dingen. Het trainen ervan is helemaal niet moeilijk en erg prettig. De puppy moet in alle commando’s worden getraind. Het is heel belangrijk dat je leert om nooit iets op straat op te pikken. Met een hond moet je vooral voorzichtig die commando’s uitwerken die elke actie verbieden.

Belangrijk! Als de Havanezer hondje niet wordt opgevoed en overmatig wordt verwend. Zal hij wispelturig en eigenzinnig worden. Dus training en opleiding moeten voldoende aandacht krijgen.

Hygiëne en verzorging van het haar.

Luxueus lang haar heeft zorgvuldige verzorging nodig. Een zorgzame eigenaar houdt voortdurend haar toestand in de gaten. Elke verandering kan een teken van ziekte zijn. De wol van de Havana bichon kan niet worden gesneden. Maar moet dagelijks worden gekamd. Om dit te doen, hebt u een borstel van hoge kwaliteit nodig. Havanezer hondjeS vervellen in de herfst en de lente, op dit moment moeten ze 2-3 keer per dag worden gekamd. De rest van de tijd blijven ze constant licht vervellen.

Twee keer per maand moet Havanezer hondje wol worden gewassen met speciale shampoos en worden behandeld met conditioners. Deze honden hebben niet de geur van kornoelje. Ze houden van warm weer. Ondanks hun dikke lange vacht tolereren Havanezer hondjes geen vorst, dus bij koud weer moeten ze gekleed zijn in een overall. Zodat het haar naast de ogen niet interfereert met de Havanezer hondje. Kan het worden vastgebonden met een elastische band.

Belangrijk!

De ogen moeten elke dag worden onderzocht. Als er vuil in komt, worden de ogen gewassen met een servet bevochtigd met warm water.

De oren moeten bijzonder zorgvuldig worden verzorgd. Het haar erin moet worden geknipt zodat het de gehoorgang niet verstopt. Elke 2-3 weken moet je je oren reinigen met een zacht en vochtig wattenstaafje om oorsmeer te verwijderen.

Elke dag moet de eigenaar de tanden van de bichon poetsen met een speciale pasta en borstel. Verse tomaten die aan voedsel worden toegevoegd. Beschermen uw huisdier tegen tandsteen.

Na het lopen is het noodzakelijk om je poten en klauwen te wassen. Eens in de 2 weken moet je de klauwen van de bichon trimmen als hij een beetje loopt en geen tijd heeft om ze te malen. De punt van de klauw wordt bijgesneden met een nagelsnijder en vervolgens gezaagd met een nagelvijl. Het is noodzakelijk om niet meer dan 1-2 mm te snijden. Om de vinger van de hond niet te verwonden.

Verzorging en onderhoud.

De vertegenwoordiger van het ras in kwestie is volledig ongeschikt voor straatonderhoud. Ten eerste zal hij. Omdat hij in de frisse lucht is. Niet in staat zijn om constant contact te maken met het huishouden. En ten tweede zal hij normaal gesproken weersverschijnselen zoals regen. Hagel of sterke wind kunnen verdragen en zal hij zeker ziek worden. Daarom moet je zo’n hond thuis houden.

Ze is schoon en opgeruimd. Dus verbied haar niet om met zichzelf op hetzelfde bed te slapen. Bovendien kan ze in een droom zachtjes afstemmen op de eigenaar. En dit is erg aangenaam. De Havana bichon heeft een delicate lange vacht die niet kan worden gesneden.

READ  Huisdierenverzekering

De hond neemt deel aan showshows zoals de natuur het heeft gemaakt . Een beetje vluchtig en verward. Maar haar jas ziet er best toonbaar uit. Een paar tips om ervoor te zorgen:

Reinig het haar van het schoothondje als het vies wordt.

Naast shampoo wordt ook aanbevolen om een balsem of conditioner voor dieren te gebruiken.
Je zult de delicate vacht van de hond om de 3 dagen moeten kammen, en bij voorkeur dagelijks.
Deze eenvoudige manipulaties zullen u helpen een mooi en goed verzorgd uiterlijk van het huisdier te behouden. Maar dat is niet alles. Vergeet niet om de ogen van de hond af te vegen van verzuring en tranen. In dit geval is het beter om een nat wattenschijfje te gebruiken. Je moet ook de klauwen van je hond malen, gebruik hiervoor een nagelvijl met een schuurmiddel van minstens 200.

Grooming.

Een persoon die besluit om een Havana bichon te hebben. Zal vrienden moeten maken met een kam en deze twee of drie keer per dag moeten gebruiken. Als er geen tijd of verlangen is om voor uw huisdier te zorgen. Is het beter om aan een ander ras te denken.

Deze hond hoeft niet gesneden of getrimd te worden. Haar natuurlijke staat van gebrokenheid en verwardheid wordt zeer gewaardeerd in tentoonstellingen en demonstratieshows.

De ogen hebben meer aandacht nodig. Dik haar, dat op de hele snuit valt. Kan de oorzaak zijn van een ontsteking van het slijmvlies. Ogen moeten elke dag worden afgeveegd met een wattenschijfje gedrenkt in water.

Baden.

Het is beter om de hond niet vaker dan één keer per maand te baden, met speciale middelen. Nu zijn er niet alleen shampoos, maar ook conditioners voor hondenhaar. Zodat het glad en glanzend is.

Voeding.

Een Havana bichon puppy moet veel vlees en zuivelproducten eten. Zodat zijn skelet en spieren goed gevormd zijn. Het wordt aanbevolen om dagelijks kippen. Of konijnenvlees fijn te hakken (mono combine). En verse koemelk te geven.

Door het regelmatige gebruik van eiwitten krijgt de hond geleidelijk spiermassa en herstelt hij. We raden ook aan om haar soepen. Borsjt en bouillons te geven om de spijsvertering te verbeteren.

Bovendien kunt u in het menu van uw huisdier opnemen:

 • Graangewassen.
 • Aardappelpuree.
 • Bessen, groenten en fruit.
 • Vis (zonder been).

Maar snoep en gerookt vlees kunnen hem niet worden gegeven. Vergeet niet dat het Cubaanse schoothondje een uitstekende manipulator is. Die bij het zien van een smakelijke taart je klagend kan aankijken en zeuren, smekend om het.

Na het eten van moeilijk te verteren en koolhydraatrijk voedsel, ervaren honden spijsverteringsstoornissen. Wanneer de puppy 1,5 jaar oud is, raden wij u aan om zijn dieet te veranderen van natuurlijk naar kant-en-klaar, dat wil zeggen, geef hem voedsel (nat of droog).

Ogen, oren, tanden, klauwen.

De ogen van schoothondjes kunnen soms water geven, om voor hen te zorgen is het soms voldoende om ze af te vegen met een tampon met schoon water. Wat de oren betreft. Moet het haar erin worden getrimd zodat het de gehoorgangen niet verstopt. Ook worden de oren regelmatig gereinigd van zwavel met natte tampons.

Voor tandheelkundige zorg is een regelmatige reiniging eenmaal per maand voldoende. Je kunt een speciale pasta en borstel kopen in een dierenwinkel. De klauwen worden getrimd terwijl ze teruggroeien, niet meer dan 2 mm. Om de poten niet te verwonden.

Maaltijd keuzes – Havanezer hondje.

Vertegenwoordigers van de soort – honden zijn decoratief. Nemen vaak deel aan tentoonstellingen. Waar het uiterlijk van de hond, inclusief de conditie van de vacht. Belangrijk wordt geacht. Van de juiste voeding van het huisdier hangt af van zijn humeur, gezondheid, uiterlijk. De voorkeur moet worden gegeven aan vleesproducten die de voorkeur hebben voor het ras. Sommige vertegenwoordigers houden gewoon van vers fruit.

Het is toegestaan om te kiezen voor:

Voeren met puur droogvoer.
Combinatie van droogvoer en voedsel van natuurlijke oorsprong,
Volledige uitsluiting van droogvoer.
Hondenvoer bevat de nodige voedingsstoffen: Vetten, eiwitten, koolhydraten, etc. Het is toegestaan om de hond over te brengen naar droogvoer. Maar vlees en fruit blijven een favoriet voedsel. Het is de bedoeling om de hond 2-3 keer per dag te voeren, een kom schoon water is constant beschikbaar. Je kunt geen weetjes van de tafel geven. Het is wenselijk dat het huisdier tijdens een menselijke lunch. Ontbijt of diner in een andere kamer is.

Van het dieet van een volwassen hond sluiten de volgende producten uit:

Snoep. Snoep, peperkoek, zoete broodjes met room.
Worst. Probeer je huisdier geen worstjes te geven, vooral salami. Schoothondjes zijn allergisch voor dergelijke heerlijke soorten producten.
Menselijk voedsel. Geef geen eten van de tafel. Zelfs koteletten gekookt voor het avondeten kunnen ernstige spijsverteringsproblemen bij uw huisdier veroorzaken.

Wandelen en lichaamsbeweging
Bichons kunnen een paar keer per dag worden gelopen, ‘s ochtends en’ s avonds. Ze houden er ook van om op hun handen te lopen, omdat korte poten vaak tot vermoeidheid leiden. Maar je kunt ze niet overbelasten, een actieve wandeling mag niet langer dan een uur duren.

Hondenhuisvesting -Havanezer hondje.

Bichon Havanez zal gemakkelijk wortel schieten. Zelfs in een klein appartement. En een privéwoning zal een luxe voor hem worden. Kies een hoek voor een nieuw gezinslid. Bij voorkeur niet in de doorgangsruimte. Zodat de hond niemand stoort. Koop voor hem een zonnebank. Een speciale mand of een huis. Kies gewoon duurzame materialen. Anders scheurt de puppy het object met zijn scherpe tanden. De kom kan in de buurt van de slaapplaats worden geplaatst en u kunt ook in de keuken.

De waterbak moet altijd worden gevuld. Bovendien kan er een snack in de vorm van droogvoer in de buurt zijn. Gerechten voor de hond moeten met retainers worden genomen. Anders zal hij de kommen omdraaien. Ook voor puppy’s kunt u rubberen speelgoed meenemen voor het tandenknarsen.

READ  Teek bij hond verwijderen

Hoe de Havana Bichon te voeden.

De Havana bichon eet graag, maar je kunt het niet overvoeren. Het uiterlijk en welzijn van de hond zijn afhankelijk van de kwaliteit van de voeding.

Het dieet moet een verscheidenheid aan producten bevatten:

 • Vlees;
 • Vrucht;
 • Groente;
 • Granen en granen.

Het dieet moet in balans zijn en alle noodzakelijke voedingsstoffen bevatten.

Notitie! U kunt de hond natuurlijk voedsel of speciaal voedsel (droog en nat) voeren. De hond moet altijd een kom schoon drinkwater hebben. Het is noodzakelijk om de Havana bichon 2-3 keer per dag te voeren. Het water in de beker te verversen – twee keer per dag.

Bichon kan niet worden gegeten:

 • Menselijk voedsel, restjes van de tafel;
 • Gebak;
 • Gerookte producten;
 • Snoep;
 • Zout;
 • Scherp.

Kleine puppy’s jonger dan 1 jaar hebben calorierijk voedsel nodig dat rijk is aan eiwitten. Ze moeten vaker worden gevoerd dan volwassen honden, 6 keer per dag.

Competente keuze van een puppy van de Havana bichon
Bij het kiezen van een puppy moet u op verschillende factoren letten:

De hond moet actief en vrolijk zijn..

Oogleden en neus hebben geen ouderdomsvlekken . Hoop niet dat ze na verloop van tijd zullen verdwijnen.
Er is helemaal geen kreupelheid.  Bij langdurige inteelt kunnen problemen met de knieschijven worden waargenomen.
Bij aanraking mag er geen pijnreactie zijn.
Na het lezen van het artikel en het onthouden van eenvoudige regels. Zal een hondenliefhebber gemakkelijk een nieuw huisdier krijgen dat hem zijn hele leven zal aanbidden en hem veel gelukkige momenten zal geven. Elke dag vullend met positief.

Wandelen en lichaamsbeweging.

Havana bichons hebben geen lange wandelingen nodig. Velen van hen blijven graag thuis. Deze honden moeten naar buiten worden gebracht naar het toilet. Maar u kunt gewend zijn aan het dienblad en de luier. Als je een hond uitlaat, moet je een beetje met hem spelen, hem laten rennen en stoeien. Dit is een sociale hond, dus hij zal graag met andere honden spelen. De gemiddelde duur van de wandeling kan 20-40 minuten zijn.

Belangrijk! In de winter is een warme jumpsuit vereist op de bichon.

Havanezer hondje – rasbeschrijving en ICF-standaard (FCI)
Om te beginnen is de bichon havanez een nogal miniatuurhond. Een soort schoothondje. Met een schofthoogte van 23 tot 27 cm weegt hij slechts 3-5 kg.

Ondanks zijn kleine formaat heeft het een sterke lichaamsbouw. Lange, vloeiende oren geven hen een eeuwig verraste of peinzende blik. Maar hun vacht is gewoon prachtig – lang, zijdeachtig, overvloedig.

Het kleurenschema is ook erg rijk. Je kunt honden van wit en zwart. Bruin en tabak zien, om nog maar te zwijgen van vele tinten.

Voor de goede orde! De Havanezer hondje is de nationale hond van Cuba.

Nadelen en diskwalificerende ondeugden.

Natuurlijk, om een raszuiver huisdier te kiezen. Moet je een idee hebben van de meest voorkomende tekortkomingen en ondeugden die diskwalificatie in wedstrijden kunnen veroorzaken.

Allereerst is dit een verschil in grootte. Als de hond een schofthoogte heeft van minder dan 22,8 cm of meer dan 30,5. Kan hij goed uit de competitie worden verwijderd.

Ook is het nadeel het ontbreken van tanden en malocclusie. Hoewel minder vaak, zijn er defecten zoals een onjuist gevormde of geplaatste staart en de afwezigheid van een ondervacht.

Voors en tegens van het ras – Havanezer hondje.

Elk ras heeft bepaalde voor- en nadelen. En de Havanezer hondje is een hond zonder uitzondering. Natuurlijk, voordat je een raszuiver huisdier krijgt dat vele jaren lid van het gezin zal worden. Moet je er meer over leren.

Zie ook: Chihuahua – een beschrijving van het ras, karakter.

De belangrijkste voordelen zijn:

Uitstekende intelligentie, niet al te vaak bij miniatuurhonden.
Gehechtheid aan de eigenaar.
Volgzaam, kalm en vredig karakter.
Snel leren van zowel commando’s als eenvoudige gedragsnormen in het dagelijks leven.
Aandacht! Heel vaak van hondenliefhebbers kun je horen over zo’n ras als de Nederlandse Bichon. In feite worden ze gewoon verward met Havana vanwege het vergelijkbare geluid.

Maar naast de voordelen hebben ze ook ernstige nadelen. Die belangrijk zijn om te overwegen. Zodat je later geen spijt hoeft te krijgen van een niet-succesvol gekozen huisdier.

Zwakke immuniteit – Havanezer hondje.

Wat de oorzaak is van frequente ziekten. Problemen bij het verzorgen van de vacht.
De noodzaak om de hond aan te kleden voordat hij gaat wandelen.
Voor sommigen wegen de voordelen duidelijk op tegen de nadelen. Maar veel mensen geloven dat de Havanezer hondje vanwege de nadelen niet het beste huisdier is. Het is raadzaam om dit te begrijpen voordat een schattig klompje wol zich in het gezin nestelt.

Reproductie en levensduur.

Havanezer hondjes zijn langlevers in vergelijking met veel andere honden. Havanezer hondje leeft 13 A 15 jaar. Volwassen gezonde honden worden samengebracht om te paren. Het is heel belangrijk dat ze niet bij elkaar horen. Maar goed met elkaar bekend zijn. De paring wordt uitgevoerd op de 4e dag van de oestrus.

Voor- en nadelen van het ras . Havanezer hondje.

Havana bichons hebben vele voordelen:

 • Vriendelijkheid;
 • Gumption;
 • Leervermogen;
 • Het vermogen om met mensen en dieren om te gaan;
 • Toewijding en loyaliteit;
 • Speelse, vrolijke instelling;
 • Moed.

Het nadeel van het ras is een neiging tot veel ziekten:

 • Heupdysplasie;
 • Necrose van de weefsels van de heup kop;
 • Cataract;
 • Netvliesloslating;
 • Dislocatie van de knie;
 • Nier- en hartfalen;
 • Otitis;
 • Verplaatsing van gewrichten.

 

You may also like...