Hoe kook je een ei

Hoe kook je een ei

Hoe kook je een ei.

Hoe kook je een ei ! Jaren geleden herinner ik me dat ik van huis was en mijn man me belde met de vraag hoe ik een tv-diner moest koken … Zijn woorden waren “Hoe steek je de oven aan”. Nou onnodig om te zeggen dat er paniek ontstond en toen besloot ik hem een paar basisdingen te leren koken. Ik begin dus met het simpelste wat ik kan bedenken… kokende eieren.

Hoe kook je een ei

Hoe lang duurt het om eieren te koken?

Het hangt af van de grootte en de manier waarop je ze wilt eten. Eieren zijn er in kleine. Middelgrote, grote, extra grote en jumbo maten. De vermelde kooktijden zijn voor groot en extra groot. Als u een kleiner ei kookt. Vermindert u de vermelde tijden met één tot twee minuten. Als u jumbo kookt. Verhoogt u de vermelde tijden met één tot twee minuten.(Hoe kook je een ei)

Doe de eieren in een pan. Voeg voldoende water toe om minstens een centimeter te bedekken. Het water tot het aan de kook komt Verwarmen .

Hard gekookt.
Kook gedurende 5 tot 7 minuten.

Zacht gekookt Kook
gedurende 2 tot 3 minuten.

Hoe hardgekookte eieren te pellen.(Hoe kook je een ei).

Zodra de eieren gekookt zijn. Laat koud water in de pot met de eieren lopen tot ze afgekoeld zijn. Het koude water zal ze niet alleen afkoelen. Het was ook het stoppen van het kookproces. Bewaar de eieren in de pot met water.(Hoe kook je een ei)

Haal er een uit en rap het brede (onderste) deel voorzichtig tegen een hard oppervlak. Dit deel van het ei houdt meestal de lucht vast en zal het gemakkelijk maken om met het pellen te beginnen. Verwijder alle schelp en duik terug in de pot om eventuele kleine stukjes te verwijderen die je misschien hebt gemist. Zet op papieren handdoek om te drogen.

Notitie:

Biologische eieren.(Hoe kook je een ei).

Sommigen merken een smaakverschil met biologische eieren. Met name eieren die ongepasteuriseerd zijn. Maar er moet extra zorg worden besteed aan het grondig koken van ongepasteuriseerde eieren. Die hogere niveaus van gevaarlijke bacteriën kunnen bevatten dan eieren die gepasteuriseerd zijn.(Hoe kook je een ei)

Eet je graag hardgekookte eieren en wil je leren hoe je ze zelf kunt maken? Het voltooien van deze taak is eigenlijk heel eenvoudig. Maar als je het nog nooit eerder hebt gedaan. Dan is hier wat informatie die zeker zal helpen.(Hoe kook je een ei)

Verschillende technieken.

Allereerst. Voordat je begint te begrijpen hoe je eieren hard kunt koken. Kan het nuttig voor je zijn om de verschillende manieren om dit te doen te begrijpen.

Stoomboot.(Hoe kook je een ei)

Je hoeft geen genoegen te nemen met kokend water in een sauspan. Want er is nog een gezondere techniek die je kunt gebruiken om verse en smakelijke hardgekookte eieren te maken waar jij en je zelf van kunnen genieten. Deze steeds populairder wordende techniek staat bekend als stomen.

Kokend water.

Natuurlijk, als je geen voedselstomer hebt om de klus te klaren. Kun je ook je toevlucht nemen tot de traditionele techniek van het gebruik van een sauspan en kokend water. Dit is misschien wel de meest populaire techniek die wordt gebruikt om eieren hard te koken.

Mixer en Steamer.(Hoe kook je een ei)

Heb je ooit gedacht over het eerst mengen van de eieren en ze vervolgens stomen? Velen mengen hun eieren graag met een handmixer of een ander type mixer en koken ze in pasteitjes. Het eindresultaat zijn eieren die perfect gevormd zijn voor ontbijtsandwiches. Je kunt de eieren hard koken om hetzelfde resultaat te krijgen. Maar je zult een stomer moeten gebruiken en geen sauspan en kokend water kunnen gebruiken omdat je geen schaal meer hebt om het ei te ondersteunen.(Hoe kook je een ei)

Hulpmiddelen die u kunt gebruiken.

Natuurlijk is het meest elementaire hulpmiddel dat je kunt gebruiken om eieren te koken de sauspan. Als je een grote hoeveelheid eieren hebt die je wilt koken. Kun je in plaats daarvan een grotere pot gebruiken. Een ander geweldig hulpmiddel dat u voor dit proces kunt gebruiken. Is een voedselstomer.(Hoe kook je een ei)

De stomer is gemakkelijk te gebruiken en hard kookt eieren net zo goed als de traditionele methode om ze in kokend water te cokes. Geloof het of niet. Je kunt de magnetron ook gebruiken om eieren hard te koken. U kunt een magnetronveilige schaal gebruiken die is gemaakt voor het stomen van eieren.

Hoe lang moet je eieren koken.(Hoe kook je een ei)

Als u een sauspan gebruikt. Breng het water dan aan de kook en kook de eieren volgens de volgende grootte en tijdshoeveelheden:

Kleine eieren – 12 minuten
Middelgrote eieren – 13 minuten
Grote eieren – 14 minuten
Jumbo-eieren – 15 minuten

Als u een stomer gebruikt, vult u de stomer met voldoende water. Laadt u de stomer met eieren en stelt u de timer in op 15 minuten. Grotere eieren hebben meer tijd nodig in de stomer. Als al je eieren jumbo-formaat zijn. Wil je ze misschien 17 of 18 minuten koken.(Hoe kook je een ei)

Waarom is het belangrijk om eieren lang genoeg hard te koken.

Eieren kunnen, net als veel andere voedingsmiddelen. Schadelijke bacteriën bevatten die je ziek zullen maken als de juiste voorbereidingsstappen niet zijn voltooid. Salmonella is meestal de grootste zorg met eieren. Dus het is belangrijk dat je ze voldoende lang met de juiste temperatuur kookt.(Hoe kook je een ei)