Hondenras Vizsla

Hondenras Vizsla

Hondenras Vizsla.

Beschrijving: Hondenras Vizsla.

Hondenras Vizsla

De Hondenras Vizsla is een middelgrote hond. Dit is een lichter gebouwde hond dan de Redbone Coonhound waarmee hij zich soms vergist. De Vizsla hond heeft een schouderhoogte van 22 tot 26. De teef zal 2 minder zijn. Het gewicht van deze hond is 40 tot 60 pond. Afhankelijk van het geslacht. De vacht van de Vizsla is een roestige roodachtige kleur. De staart van de Vizsla is over het algemeen gecoupeerd tot ongeveer tweederde van zijn oorspronkelijke lengte. De Vizsla zal over het algemeen 12 tot 15 jaar oud worden. Het is ook bekend als de Hongaarse Pointer. De Hongaarse Kortharige Wijzende Hond en Rovidszoru Magyar Vizsla.

Geschiedenis: Hondenras Vizsla.(Hondenras Vizsla).

Lang, lang geleden kwamen Magyar stammen aan in wat nu Hongarije is met hun jachthond. De voorloper van de Vizsla. De oudste picturale verwijzing naar de Vizsla is een oude stenen ets waarop de hond met zijn eigenaar te zien is, die ook een valk heeft voor de jacht. De Vizsla werd voor het eerst schriftelijk genoemd in 1357. Omdat de aristocratie een voorliefde voor deze hond ontwikkelde, werd hij ook gefokt met de Transsylvanische hond en de uitgestorven Turkse gele hond. Tot slechts ongeveer een dozijn honden na de Tweede Wereldoorlog, maakte de Vizsla een comeback dankzij de inspanningen van toegewijde fokkers.
Temperament:(Hondenras Vizsla).

De Vizsla is erg zachtaardig rond het gezin. Het is ook een hond met een zeer hoog energieniveau dat elke dag moet worden aangepakt. Deze hond doet het het beste met kinderen als hij voldoende beweging heeft gekregen, anders is hij misschien te prikkelbaar voor jonge kinderen. Dit is een werkhond en gedijt op training en de kans om te jagen of te presteren op behendigheid. Niet genoeg beweging krijgen kan zeer schadelijk zijn voor de mentale en fysieke gezondheid van deze hond. De Vizsla kan worden gesocialiseerd om met andere honden om te gaan. Helaas is de Vizsla waarschijnlijk nooit te vertrouwen met kleine huisdieren.(Hondenras Vizsla).
Gezondheidsproblemen:(Hondenras Vizsla).

Ondanks de beperkte genenpool waaruit deze hond een comeback maakte, is de Vizsla verrassend vrij van de meeste genetische aandoeningen. Deze hond kan echter last hebben van heupdysplasie en voedselallergieën.

Verzorging: De verzorging eisen van de Vizsla zijn minimaal. De hond moet eenmaal per week worden geborsteld om de vacht vrij te houden van dode haren en om de natuurlijke oliën te verdelen. Deze hond heeft niet vaak een bad nodig, maar kan in plaats daarvan een droogshampoo krijgen. Zoals bij alle honden met slappe oren, moeten de oren van de Vizsla regelmatig worden gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze schoon en droog zijn.

Leefomstandigheden:

De Vizsla zal perfect gelukkig zijn in het huis met zijn menselijke familie, omdat het hunkert naar aandacht. De Vizsla zal het niet erg vinden om op het bed van zijn eigenaar te kunnen slapen, indien toegestaan. Deze hond is niet op zijn best in een appartement, maar hij is vrij actief van binnen en zonder gemakkelijke uitlaat voor zijn energie, kan hij zeer gespannen en destructief worden. Ongeacht waar hij leeft, de Vizsla moet elke dag veel beweging krijgen. Het zal dol zijn op een wandeling van enkele kilometers en moet de kans krijgen om af en toe van de lijn af te lopen.

De Vizsla.(Hondenras Vizsla).

Enkele van de liefste honden die er zijn, en ook erg atletisch. Vizslas staan er ook om bekend dat ze geweldig zijn met kinderen, en ze leven een behoorlijk lang leven (12-15 jaar) voor honden van hun grootte. Overweeg zeker een Vizsla als je kinderen in huis hebt.

De Vizsla. Enkele van de liefste honden die er zijn, en ook erg atletisch. Vizslas staan er ook om bekend dat ze geweldig zijn met kinderen. En ze leven een behoorlijk lang leven (12-15 jaar) voor honden van hun grootte. Overweeg zeker een Vizsla als je kinderen in huis De Vizsla is een hondenras dat snel in populariteit toeneemt. Veel mensen kiezen ervoor om deze Hongaarse pointer / retriever-mix te krijgen. Omdat het aantrekkelijke uiterlijk en de geweldige houding beide aantrekkelijk zijn voor potentiële hondenbezitters.
Extreem zachtaardig.

De Vizsla is een van de meest atletische hondenrassen die er zijn en het is extreem zachtaardig rond kinderen. Dit maakt het een zeer aantrekkelijke optie voor mensen met huizen met achtertuinen en kinderen.

Hoe zit het als je in een stad woont?

Moet je overwegen om een Vizsla te kopen? Welnu. Er zijn een paar overwegingen die u moet maken om te bepalen wat uw beslissing zal zijn.

Allereerst, als uw appartement klein is, wilt u misschien heroverwegen. De Vizsla is niet alleen een actieve hond, maar ook een aanhankelijke. Als je een kleine plaats hebt. Verwacht dan dat je Vizsla elke beweging volgt. Hij of zij kan zelfs proberen om bij je in bed te slapen als je het toelaat!

Aan de positieve kant van de dingen blaffen ze zelden. Wat zorgt voor een leuke factor als je in een appartementencomplex woont. De buren zullen zelden klagen over enig geluid dat uw Vizsla maakt.

Het grootste ding om te overwegen is echter de behoefte van de Vizsla aan regelmatige lichaamsbeweging. Ze zeggen dat een Vizsla dagelijks minstens 30-60 minuten constante lichaamsbeweging nodig heeft om volledig gelukkig te zijn. Zonder dit zal er iets mis zijn voor je hond.

Als je de tijd kunt nemen en een park kunt vinden, is dit een uitstekend ras. Anders wilt u misschien wachten totdat u een huis vindt.Hond gezondheid.

Nadelen Vizsla.

Hier zijn enkele potentiële nadelen of “nadelen” van het hebben van een Vizsla:

1. Hoog energieniveau: Vizsla’s zijn ontzettend actieve honden. En hebben veel lichaamsbeweging en mentale stimulatie nodig. Dit betekent dat u bereid moet zijn om hen veel aandacht en beweging te geven. Vooral in de vorm van lange wandelingen. Rennen of spelen van apport.

2. Gehechtheid aan de eigenaar: Vizsla’s ontwikkelen snel verlatingsangst als ze te lang alleen worden gelaten. Dit kan leiden tot destructief gedrag. Overmatig blaffen of huilen en zelfs gezondheidsproblemen.

3. Sterke jachtinstincten:

Vizsla’s zijn oorspronkelijk gefokt als jachthonden. En sommige individuen kunnen nog steeds een sterke behoefte hebben om kleine dieren of vogels achterna te jagen. Dit kan moeilijk zijn om uit hen te trainen. En is mogelijk niet compatibel met een huishouden dat kleinere huisdieren heeft.

4. Noodzaak voor socialisatie: Vizsla’s zijn vriendelijke honden. Maar ze moeten vroeg en vaak gesocialiseerd worden om verlegenheid of agressie rond vreemden of andere honden te voorkomen.

5. Potentiële gezondheidsproblemen: Zoals alle honden zijn Vizsla’s vatbaar voor bepaalde gezondheidsproblemen. Zoals heupdysplasie. Epilepsie of bepaalde soorten kanker.

Hoewel dit allemaal potentiële “nadelen” zijn van het hebben van een Vizsla. Betekent dit niet noodzakelijkerwijs dat het ras niet geschikt is voor iedereen. Met de juiste training. Socialisatie en zorg kan een Vizsla een geweldige metgezel zijn voor de juiste persoon of familie.

Vizsla karakter.

Als je op zoek bent naar een trouwe. Liefdevolle en energieke hond. Dan is de Vizsla misschien de perfecte keuze voor jou. Vizsla’s hebben een uniek karakter dat hen onderscheidt van andere hondenrassen. Hieronder hebben we hun karaktertrekken belicht.

Energiek: De Vizsla staat bekend om zijn hoge energieniveau. Deze honden hebben veel beweging nodig en houden ervan om actief te zijn. Als je een Vizsla hebt, moet je bereid zijn om veel tijd met hem door te brengen en hem te voorzien van voldoende lichaamsbeweging.

Loyaal: Vizsla’s zijn zeer loyale honden en kunnen heel gehecht raken aan hun eigenaar. Ze zijn niet het type hond dat graag alleen wordt gelaten en hebben altijd graag gezelschap. Als je een Vizsla hebt. Kun je erop rekenen dat hij altijd aan je zijde staat en dat hij heel beschermend is.

Intelligent: Vizsla’s zijn slimme honden die snel leren. Ze zijn gemakkelijk te trainen . En houden ervan om nieuwe dingen te leren. Als je een Vizsla hebt, moet je hem voldoende mentale stimulatie geven. Enders kan hij zich gaan vervelen.

Speels: Vizsla’s zijn speelse honden die houden van rennen, springen en spelen. Ze zijn altijd in voor een spelletje en zijn perfecte metgezellen voor kinderen. Als je een Vizsla hebt. Zul je veel plezier beleven aan het spelen met hem.

Vizsla’s zijn geweldige honden met een uniek karakter.

Als je op zoek bent naar een hond die loyaal, energiek. Intelligent en speels is, dan is de Vizsla misschien wel de juiste keuze voor jou. Zorg er wel voor dat je voldoende tijd en energie hebt om voor deze geweldige hond te zorgen!

Vizsla blaffen.(Hondenras Vizsla).

Tips om Hun Blaffen te Beheersen”

Vizsla blaffen kan een serieus probleem zijn voor eigenaren van dit energieke ras. Hoewel hun blaf een teken kan zijn van waakzaamheid en een natuurlijk instinct om hun familie te beschermen. Kan overmatig blaffen lawaaierig en storend zijn voor buren. Als u worstelt met een Vizsla die gewoon niet stil kan blijven. Lees dan verder voor enkele tips om hun blaffen onder controle te houden.

Een van de eerste dingen die u kunt doen. Is de oorzaak van het blaffen van uw Vizsla identificeren. Blaffen ze naar mensen die voorbij het huis komen of naar andere dieren in de buurt? Zodra u de trigger hebt vastgesteld. Kunt u werken aan het aanpakken van het onderliggende probleem. Als uw Vizsla bijvoorbeeld elke ochtend naar de postbode blaft. Probeer hem dan kennis te laten maken met de postbode en laat hem uw hond een traktatie geven.

Deze positieve associatie moet helpen om hun blaffen te verminderen.

Een andere effectieve methode om het blaffen onder controle te houden. Is door uw Vizsla te trainen om op commando stil te zijn. Begin door een specifiek commando te kiezen, zoals “stil” of “genoeg”. En gebruik het consistent wanneer uw hond onnodig begint te blaffen. Beloon ze met lof en traktaties wanneer ze stoppen met blaffen. Zodat ze het commando associëren met positieve versterking.

Tot slot, zorg ervoor dat uw Vizsla genoeg lichaamsbeweging en mentale stimulatie krijgt. Voldoende lichaamsbeweging en speeltijd kunnen helpen om hun algehele energieniveau te verminderen. Waardoor ze minder snel zullen blaffen uit rusteloosheid of verveling. Probeer puzzelspeelgoed of interactieve spellen om hun geest te stimuleren. En hen een uitlaatklep te geven voor hun energie.

Met geduld en consistentie kunt u uw Vizsla leren om hun blaffen onder controle te houden. En harmonieuzer te leven met uw buren. Vertrouw ons, uw oren (en uw buren) zullen u dankbaar zijn.