Mini bull terrier

Mini bull terrier

Mini bull terrier.

De Mini bull terrier  is vergelijkbaar met de standaard Bull Terrier in alles behalve de grootte. Hij is net zo energiek, grappig, liefdevol en koppig. Vereist een zeer serieuze opvoeding. Om deze en andere redenen is het ras niet voor iedereen geschikt.

Mini bull terrier
Mini bull terrier

Geschiedenis. Mini bull terrier.

Bull Terriers werden gefokt in de negentiende eeuw door het kruisen van de Oudengelse bulldog en de nu uitgestorven witte terriër. De vroege Bulldoggen waren heel anders dan die van vandaag. Aandacht voor hun uiterlijk en de vorm van het hoofd begon te worden besteed aan het begin van de twintigste eeuw.
De geschiedenis van grote en kleine Bull Terriers is onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf het allereerste begin van de ontwikkeling van het ras werden middelgrote en kleine honden in nesten geboren.(Mini bull terrier)

Er was ook heel klein speelgoed, maar die waren niet erg populair en hadden vaak veel gezondheidsproblemen. In 1914 waren ze volledig verdwenen, alleen medium en mini (maar niet minder dan 8 kg) bleven over.

De Miniatuur Bull Terrier is een kleinere versie van de standaard versie met behoud van alle fysieke kwaliteiten en temperament. In tegenstelling tot speelgoed verschilden kleine bull terriers altijd van grote alleen in grootte. Ze hadden ook een goede gezondheid en waren perfect gebouwd. Fans van deze “mini-versies” hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om ervoor te zorgen dat het ras zich op zijn eigen manier ontwikkelt. Er zijn aanwijzingen dat om de grootte te bepalen. Ze werden doordrenkt met het bloed van fox terriers of jack russell terriers. In 1938 werd de eerste miniatuur bull terrier club opgericht.(Mini bull terrier)

De oprichter bereikte officiële erkenning van het ras door de Engelse Kennel Club in 1939. Sinds 1988 is paring tussen standaard- en miniatuurhonden verboden. Het FCI-ras werd in 2011 op definitieve basis erkend.

Uiterlijk De Mini bull terrier.

Bull Terrier is een kleine, gespierde, stevig gebouwde en uitgebalanceerde hond met een unieke kopvorm. Seksueel dimorfisme komt goed tot uiting. Het is belangrijk dat mannen er mannelijk uitzien en er vrouwelijk uitzien. De schoftgroei mag niet groter zijn dan 35,5 cm. Gewicht wordt niet bepaald door de norm. Allereerst moet de hond er proportioneel uitzien. Ondanks zijn kleine gestalte is de minik een echte atleet. Sterk, vrij zwaar, gedrongen, stevig op zijn poten staand. Het hoofd is lang, eivormig, goed gevuld onder de ogen. Het bovenste deel van de schedel is bijna plat. De brug van de neus aan het einde is verlaagd en naar beneden gebogen. De beet is schaarvormig. De ogen zijn klein, diep geplant, driehoekig, zo donker mogelijk.(Mini bull terrier)

De oren zijn dun, driehoekig, verticaal geplaatst. De nek is gespierd, lang, gebogen, versmalt naar het hoofd. Het lichaam is stevig. De maag is een beetje opgepikt. De rug is kort en sterk. De onderrug is breed. De borst is breed. De staart loopt taps toe naar de punt, kort, horizontaal haastend. Bij volwassen honden is de lengte van de voorpoten ongeveer gelijk aan de diepte van de borst. De poten zijn afgerond, compact, met goed gebogen vingers. Achterpoten met gespierde heupen en goed gedefinieerde hoeken. De huid past goed. De vacht is recht, kort met een uitgesproken glans. Taai om aan te raken. In de winter groeit de ondervacht van een zachte textuur. Kleuren: • Effen wit; • Volledig wit met vlekken op het hoofd; • Effen kleurkleur van elke kleur (uiterst ongewenst blauw en lever); • Tweekleurig (meestal wit met vlekken van elke kleur en locatie); • Driekleur; • Tijger.

Karakter en gedrag.

Met een miniatuur bull terrier is er volgens de eigenaren nooit een saai moment. In deze onafhankelijke en intelligente hond is er altijd een zee van energie, enthousiasme en positiviteit. Minik is van nature ongewoon aanhankelijk, aanhankelijk en nieuwsgierig, en streeft ernaar om constant iets te bestuderen, graven, extraheren. Heel sociaal, echt behoefte aan communicatie en kan soms zelfs een beetje vervelend zijn om te vragen om op de handvatten te klimmen. Miniatuur Bull Terrier is een zeer multi-polygame persoonlijkheid, die grote wilskracht. Moed, helder temperament en een scherpe geest combineert. Tegelijkertijd is de miniatuur bull terrier een zeer zelfvoorzienende en sterke persoonlijkheid met zijn eigen mening, zelfvertrouwen en zelfredzaamheid. Het heeft de neiging om elk bewegend object te achtervolgen. Zonder de juiste opvoeding kan het kleinere dieren als potentiële prooi waarnemen en dit geldt niet alleen voor hagedissen en knaagdieren, maar ook voor katten en miniatuurhonden.(Mini bull terrier)

Kan het agressie vertonen.

Een goed gesocialiseerde Bull Terrier zal graag met andere honden lopen. Maar geeft vaak de voorkeur aan de eigenaar met een bal. Bovendien kan het agressie vertonen tegenover negatieve honden. Met dieren met wie hij in hetzelfde huis opgroeide, kan hij goed overweg. Er kunnen conflicten ontstaan tussen mannen. Koop geen miniatuur bull terrier voor degenen die niet zeker zijn van de juistheid van de keuze. Niet genoeg tijd en geld hebben, de hond voor de eerste keer nemen of niet klaar zijn voor een lang proces van opleiding en training. Een miniatuur bull terrier heeft een uitgesproken territorialiteit en kan een gedurfde verdediger zijn, maar dit moet niet worden aangemoedigd. Bovendien is het een zeer liefdevolle hond die erg gehecht raakt aan de eigenaar, andere familieleden en soms jaloezie kan tonen. Hij kan goed overweg met kinderen als hij ze van jongs af aan kent. Oudere kinderen zullen een onvermoeibare metgezel zijn in games. Maar als oppas voor een baby of een hond voor een kind moet niet eens worden overwogen.(Mini bull terrier)

Onderwijs en opleiding.

De Miniatuur Bull Terrier is een zeer intelligente, energieke en koppige hond, maar tegelijkertijd behoorlijk trainbaar. Hij kan veel succes behalen in gehoorzaamheid als hij gemotiveerd kan zijn om taken uit te voeren. Heeft competente, consistente training en een toonaangevende eigenaar nodig. Training begint heel vroeg, er wordt veel aandacht besteed aan de kwestie van socialisatie. De koppigheid van minibulls bemoeilijkt echt vaak het proces van interactie tussen de eigenaar en de hond, desondanks is het uiterst belangrijk om onbetwistbare gehoorzaamheid te bereiken zonder het gebruik van fysiek geweld. De trainbaarheid van miniatuur bull terriers blijkt uit het feit dat ze te zien zijn op wedstrijden in verschillende disciplines: obidiens, behendigheid, trekking. Bij gebrek aan de juiste training of onjuiste opvoeding, kan de minibull eigenzinnig, ongehoorzaam of zelfs gevaarlijk opgroeien.(Mini bull terrier)

Inhoud. Mini bull terrier.

Een miniatuur bull terrier zal alleen gelukkig zijn in de rol van een familielid, het is niet geschikt voor het leven in de tuin en nog meer voor het hele jaar door op straat houden. In het koude seizoen heeft het kleding nodig, die moet worden geselecteerd voor het weer. In de zomer kunnen witte miniks verbranden. Miniatuur Bull Terriers lijden soms aan allergieën en zijn bijna altijd vatbaar voor volheid, dus hun dieet moet strikt worden gecontroleerd. Een miniatuur bullterer kan zelfs in een klein appartement wonen, maar dit betekent niet dat hij de hele dag rustig zal liggen, hij zal wachten tot de eigenaar met hem meegaat voor een korte wandeling, kilometers zoals 5-10 km. Minik is erg energiek en winterhard. Lange tijd onbeheerd achtergelaten, zal hij dingen beginnen te bederven en in verschillende problemen komen. Alleen leven zal zijn intellect doden, levenslust en zijn karakter onomkeerbaar bederven.(Mini bull terrier)

Zorg . Mini bull terrier.

Een miniatuur bull terrier vereist geen complexe zorg. Rui is matig. Van tijd tot tijd moet de vacht worden gekamd met een speciale want of borstel voor kortharige honden om overtollig haar te verwijderen. Baden is meestal elke 3 maanden vereist. Het is raadzaam om de oren eenmaal per week te inspecteren, indien nodig schoon te maken. Wekelijks tandenpoetsen wordt ook aanbevolen. Nagels knippen is noodzakelijk als ze niet alleen malen tijdens wandelingen.(Mini bull terrier)

Gezondheid en levensverwachting .

Miniatuur Bull Terriers zijn meestal gezonde honden. De levensverwachting is 11-13 jaar. Er zijn echter een aantal ziekten waarvan huidige en potentiële eigenaren op de hoogte moeten zijn: • Oogheelkunde (primaire dislocatie van de lens, cataract); • Hartproblemen (hartklepafwijkingen, atriumfibrilleren); • Nierproblemen (polycystose, erfelijke nefritis); • Aangeboren en verworven doofheid; • Dislocatie van de patella.(Mini bull terrier)

Een puppy van het miniatuur Bull Terrier-ras kiezen.

De tips voor het kiezen van een miniatuur bull terrier puppy zijn hetzelfde als voor elk ander ras. Er zijn genoeg kennels om een hond van het gewenste geslacht en kleur relatief dicht bij huis te vinden. Een goede fokker selecteert altijd competent paren rekening houdend met temperament. Externe gegevens en gezondheid, doet alles wat nodig is om zijn honden schoon te houden en goed te eten. Besteedt vanaf zeer jonge leeftijd aandacht aan de kwestie van onderwijs en socialisatie. Voordat u een puppy koopt, vooral een witte kleur, moet u deze controleren op doofheid.(Mini bull terrier)

Let bij het kiezen van een puppy op de naleving van de norm, gezondheid. Wat temperament betreft, is het beter om een fokker te vertrouwen die puppy’s vanaf de geboorte kent en u zal vertellen welke het meest geschikt is voor de omstandigheden van een bepaald gezin. Er moet rekening mee worden gehouden dat miniatuur bull terriers soms de limiet ontgroeien die door de standaard is toegestaan, en gezien hun lichaamsbouw en gewicht. Kun je geen miniatuurhond krijgen, maar een zeer gewichtige hond. De kleinste puppy uit een nest halen in de hoop dat hij klein zal opgroeien, heeft geen zin. Honden ontwikkelen zich ongelijkmatig en de kleinsten kunnen al snel alle nestgenoten in de groei inhalen.(Mini bull terrier)