Pomchi pup

Pomchi pup

Pomchi pup.

Pomchi pup , het zogenaamde designerras, is in wezen een mestiezen van de Pommerse Spitz en Chihuahua. Een typische decoratieve hond: klein, energiek, speels, alert, liefdevol en goedkoop te onderhouden.

Pomchi pup
Pomchi pup

Geschiedenis. Pomchi pup.

Designerrassen zijn serieus gefascineerd in Amerika sinds de jaren 80 van de vorige eeuw. Tegenwoordig zijn er een groot aantal van hen (Maltipoo, Cokapu, Pomski, enz.). Sommigen zijn op weg om een onafhankelijk ras te worden, zoals de Labradoodle. Wanneer en wie de Chihuahua voor het eerst kruiste met de Pommerse Spitz is onbekend, maar deze honden werden snel populair in de Verenigde Staten en al snel in Europa.

Uiterlijk . Pomchi pup.

Extern zijn de pomchi zeer divers, maar je kunt enkele gemeenschappelijke kenmerken traceren. De meeste honden zijn klein, lichtgewicht en evenredig gebouwd.

Schofthoogte – 15-23 cm.;

Gewicht ― 1,5-4,5 kg.

Het hoofd is wigvormig. De ogen zijn afgerond, middelgroot. De oren staan rechtop. De snuit is matig kort en licht puntig.

Ook kaken zijn smal.

De kwab is vaker zwart. De beet is recht of schaarvormig.

De nek is sierlijk, nooit erg kort. Ook benen zijn recht, parallel, de benen zijn klein, netjes. Vaak heeft hulp winstvingers. De staart is van gemiddelde lengte, kan recht, sikkelvormig of gedraaid in een ring op de rug zijn. Door het uiterlijk van de puppy kunt u slechts bij benadering vaststellen wat een volwassen hond zal zijn. De vacht kan kort zijn, zoals een Chihua, en lang, zoals een Pommeren. Soms van gemiddelde lengte met uitgesproken ogen. Met of zonder ondervacht. Kleuren zijn zeer divers.

Karakter en gedrag. Pomchi pup.

Door de aard en het gedrag komt pomchi volledig overeen met zijn doel – een decoratieve gezelschapshond. In een miniatuurlichaam ligt een persoonlijkheid met zijn eigen gewoonten en gewoonten. Maar eigenschappen als toewijding, energie, speelsheid en zelfrespect blijven onveranderd. Pomchi zijn vaak vrolijk en goedaardig, streven ernaar om hun eigenaar te behagen. Nieuwsgierig, vrolijk, dol op actieve spellen en aandacht.

Kan goed overweg met kinderen met een passende opvoeding. Ze kunnen wat koppig zijn. Relatief eenvoudig te trainen. Vereist competent onderwijs. De eigenaar moet begrijpen dat deze slimme honden even snel goed en slecht leren.

Met een gebrek aan aandacht en socialisatie kunnen ze het “kleine hondensyndroom”, angst voor harde geluiden. Agressie tegen vreemden en andere gedragsproblemen ontwikkelen. Net als andere kleine honden kunnen ze behoorlijk luidruchtig zijn als ze lange tijd alleen worden gelaten. Ze lijden aan langdurige scheiding. Waakzaam en dapper genoeg om goede waakhonden te zijn. Meestal kan je gemakkelijk overweg met andere huisdieren.

Inhoud Pomchi pup.

nemen niet veel ruimte in beslag en passen zich gemakkelijk aan het leven aan. Zelfs in het kleinste appartement. De hond kan worden getraind om naar de lade te gaan, maar matige fysieke activiteit is nog steeds nodig voor haar. Gemiddeld ongeveer 30 minuten per dag. Pomchi kan in de stad en buiten de stad wonen. Maar hij is niet aangepast voor het hele jaar door leven op straat alleen.

Niet de beste keuze voor een gezin met jonge kinderen. Maar het is geweldig voor gezinnen met oudere jongens. Eenzame jonge en oude mensen. Iedereen die op de hond kan letten en niet de hele dag opgesloten in het appartement zal blijven.

Zorg De complexiteit van de verzorging van de pomchi hangt af van het type en de lengte van de vacht. Kortharige honden zonder ondervacht zijn voldoende om periodiek te kammen, hun rui is zwak. Bij honden met lang haar en dikke ondervacht is de seizoensgebonden rui overvloedig, de rest van de tijd matig.

Kam ze 1-2 keer per week, zorg ervoor dat het haar niet verstrikt raakt in weerhaken. In het hete seizoen krijgen ze vaak korte kapsels. Baad om de 10 dagen of minder. Ook omvat de zorg regelmatig onderzoek en reiniging van de oren, wrijven in de ogen, tanden poetsen en de klauwen trimmen. Pomchi verdragen relatief gemakkelijk warm weer, in de kou pakken ze kleding voor het weer, vooral als het gaat om kortharige honden.

Gezondheid Levensverwachting.

Er wordt aangenomen dat mestiezen een onberispelijke gezondheid moeten hebben. In het geval van pomchi is dit niet altijd het geval. Bij Pomeranians en Chihuahuas zijn er een aantal veel voorkomende erfelijke ziekten die zelfs kunnen worden overgedragen op de nakomelingen van gemengd bloed: Hartproblemen; Open fontanel; Hydrocephalus; Oogheelkundige ziekten; Gebitsproblemen; Dislocatie van de patella; Dermatologische problemen; Allergieën; De ziekte van Perthes; Hypoglykemie; Heupdysplasie; Epilepsie. Kleine hondenrassen zijn bijzonder vatbaar voor verschillende genetische defecten, wat betekent dat fokkers een zeer verantwoorde benadering van het fokken moeten volgen. De levensverwachting van een gezonde pomchi is 14-16 jaar.

Waar een kan je een Pomchi pupte kopen.

Pomchi-puppy’s verschijnen periodiek op de markten van alle landen waar designerrassen bekend zijn, inclusief in Rusland. Bij het kiezen van een puppy moet u op uw hoede zijn voor degenen die overdrijvingen in uiterlijk vertonen (te lange benen, abnormaal grote kop) en zeer miniatuurhonden die veel gezondheidsproblemen hebben. Echte pomchi worden beschouwd als honden verkregen van de Pommerse Spitz en Chihuahua met toegang tot fokken, goede stamboom en gezondheid.

Prijs . Pomchi pup.

De kosten van een pomchi-puppy zijn afhankelijk van vele factoren. Als de honden werden vastgebonden door amateurs die hoorden over designerrassen. Zal de prijs ongeveer 1200 Euro zijn Als we het hebben over puppy’s uit een kennel die zijn geboren bij de beste vertegenwoordigers van hun ras. Getest op gezondheid, met een goed karakter, stamboom, zullen ze vragen om pomchi van 1200 Euro.