Relatieproblemen

Relatieproblemen

Relatieproblemen.

6 tekenen van een ongezonde relatie die mensen als normaal beschouwen. Relatieproblemen.

Relatieproblemen

Relaties zijn subtiele materie. En we beschouwen sommige van hun tekens als natuurlijk. Hoewel ze beladen zijn met gevaar. Business Insider heeft een lijst samengesteld met zes van de gevaarlijkste gewoonten die we met clementie behandelen.

Als het gaat om relaties. Merken we vaak dat we er niet op voorbereid zijn. Een groot deel van het probleem is dat we oké zijn met sommige gewoonten die de wederzijdse gehechtheid aantasten.(Relatieproblemen).

Hier zijn zes tekenen van een ongezonde relatie. Ze zijn vertrouwd, maar beladen met gevaar.

1. Het spel “Wie heeft het meest verknald”.(Relatieproblemen).

Wat is dit. Partners herinneren elkaar aan fouten uit het verleden en houden een virtuele puntenscore bij. Als het paar niet naar de volgende fase kan gaan. Verandert de relatie in een eindeloos spel van ‘Wie heeft het meest verknald’. Zulke relaties worden een echte kwelling.(Relatieproblemen).

Waarom het slecht is. Scoren en constant herinneren aan de fouten uit het verleden leidt tot ontevredenheid en pogingen om de partner schuldiger te maken. In plaats van het probleem op te lossen.

Wat te doen. Stop met het onthouden van de fouten uit het verleden van je partner. Vergeet het scoren. Het maakt niet uit of een partner drie jaar geleden is gefaald. Elke persoon is de som van acties uit het verleden. Dus accepteer ze voor wie ze zijn.

2. Hints en passieve agressie.(Relatieproblemen).

Wat is dit. In plaats van openlijk te praten over hun verlangens en problemen. Lijkt de partner je tot de juiste beslissing te dwingen en neemt hij stiekem wraak op je.

Waarom het slecht is. Dit laat zien dat je gesloten bent wanneer je met je partner communiceert. Er is geen excuus voor passief-agressief gedrag dat onzekerheid en een vals gevoel van veiligheid veroorzaakt.(Relatieproblemen).

Wat te doen. Praat openlijk over je problemen en verlangens. En je zult begrijpen dat je partner je zal steunen.

3. Emotionele chantage.

Wat is dit. Een van de partners. Klagend over het gedrag van de ander. Dreigt de relatie te verbreken. In plaats van te zeggen: “Ik denk dat je onverschillig voor me bent”. Zeggen zulke mensen: “Ik kan niet met iemand daten die geen gevoelens voor me toont.”

Waarom het slecht is. Het is emotionele chantage en het creëert een hoop onnodige problemen. Elke kleine ruzie wordt opgeblazen tot de grootte van een olifant. Het is belangrijk voor partners om het gevoel te hebben dat ze hun ontevredenheid kunnen uiten zonder de relatie als zodanig in gevaar te brengen. Anders onderdrukken mensen hun gevoelens, wat leidt tot wantrouwen en manipulatie.

Wat te doen. Piekeren over relatieproblemen is prima. Dit betekent dat je een normaal mens bent. Maar het is belangrijk om te begrijpen dat gehechtheid aan een persoon en liefde verschillende dingen zijn. Partners die rustig problemen kunnen bespreken zonder chantage en verwijten versterken de relatie.(Relatieproblemen).

4. Je partner de schuld geven van zijn eigen ervaringen.

Wat is dit. Laten we zeggen dat je een belabberde dag hebt gehad. Het enige wat je wilt is zo snel mogelijk naar huis. Op zulke momenten is het belangrijk om je slechte humeur niet op je partner uit te halen. Het is niet zijn schuld dat het zo erg is.

Waarom het slecht is. Je partner de schuld geven van je eigen negatieve emoties is een subtiele vorm van egoïsme en een klassiek voorbeeld van het onvermogen om het persoonlijke van het algemene te scheiden.(Relatieproblemen).

Wanneer je je partner de schuld geeft van je eigen slechte gevoelens. Creëer je een precedent: nu zullen jij en je partner associaties hebben tussen een slecht humeur en de acties van de tweede helft, hoewel ze op geen enkele manier gerelateerd zijn. Het leven van een van de partners begint te draaien om de stemming van de ander.

Wat je eraan kunt doen. Neem verantwoordelijkheid voor je emoties. Vergeet niet dat wanneer mensen zich schuldig voelen. Dit hen een stimulans geeft om hun gevoelens te verbergen en elkaar te manipuleren.(Relatieproblemen).

5. Ongezonde jaloezie.

Wat is dit. Het irriteert je dat je partner veel communiceert met de ander. Je wordt achterdochtig en probeert de sociale kring van je partner te beheersen: controleer zijn telefoon. E-mail, sociale netwerken.(Relatieproblemen).

Waarom het slecht is. Sommigen geloven dat de afwezigheid van jaloezie een teken van onverschilligheid is. Maar in feite creëert een jaloers persoon een enorm probleem. Het vernedert de partner, vernietigt de vertrouwensrelatie.

Wat te doen. Vertrouw je partner. Het is afgezaagd, maar het kan niet anders. Het is normaal om een beetje jaloers te zijn. Maar ga niet te ver. Verneder je partner niet. Je hebt te maken met aanvallen van jaloezie.(Relatieproblemen).

6. Winkelen en cadeaus als oplossing voor problemen.

Wat is dit. Na een grote ruzie begrijpen veel paren de problemen niet. Maar proberen ze te vergeten met behulp van winkelen of dure geschenken.

Waarom het slecht is.(Relatieproblemen).

Dit duwt niet alleen de problemen in de relatie naar de achtergrond. Maar brengt ook mercantilisme met zich mee. Wat gebeurt er als een jongen na elke overtreding een meisje meeneemt naar een restaurant? Dit zal haar een stimulans geven om haar partner voortdurend schuldig te maken. Met als gevolg een onverantwoordelijke relatie, een constant beledigd meisje en een jongen die zich een geldautomaat voelt.Relatie redden.

Wat te doen. Los problemen in relaties op. Is het vertrouwen ondermijnd? Praat erover. Voelt iemand zich ondergewaardeerd? Luister naar je partner, onderneem actie. Neem contact op. Geschenken kunnen het vertrouwen en een gezonde sfeer niet herstellen. Geef geschenken niet omdat alles slecht is. Maar omdat alles goed is. Verdoezel je problemen er niet mee.(Relatieproblemen).

Terugkerende problemen in relatie,
Meest voorkomende relatieproblemen,
Relatie problemen oplossen,
Relatie problemen communicatie,