Rijst koken

Rijst koken

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Rijst koken.

Rijst koken ! Als je eenmaal hebt besloten dat rijst koken vandaag de dag het ding is om te doen. Zijn er weinig dingen te doen voordat je daadwerkelijk begint met het koken van rijst.

Rijst koken

Als het gaat om koken zijn er twee wetenschappelijke benaderingen:

Je kookt met behulp van een recept voor rijst.
Je kookt met de beschikbare ingrediënten.
Het is vermeldenswaard dat beide benaderingen het gebruik van een rijstrecept mogelijk maken.

Hoewel beide benaderingen voor zichzelf spreken. Is een diepgaande analyse vereist.

Om de moeilijke taak van het kiezen tussen deze twee benaderingen te vergemakkelijken.

 Dit Is wat u moet doen:(Rijst koken)

Controleer de beschikbaarheid van fondsen die nodig zijn om dit rijst kookproject uit te voeren. Houd er rekening mee dat fondsenwerving de beste optie is.
In het geval dat er geen fondsen beschikbaar zijn en alle fondsenwervingspogingen zijn mislukt. Moet u voor de tweede aanpak gaan.
Als de fondsen beschikbaar zijn, maar je kunt nog steeds niet beslissen over de te volgen aanpak. Dan zou ik willen voorstellen om een uiterst wetenschappelijke methode toe te passen: coin flipping.(Rijst koken)

Als je hier eenmaal klaar mee bent. Ga je verder met de volgende stap – onderzoek. In het geval van een rijst kookproject kent het onderzoek twee zeer verschillende fasen. Fase één – (her)zoeken van de keuken en andere plaatsen waar u gewoonlijk voedsel opslaat om de beschikbaarheid van ingrediënten te controleren die nodig zijn om het project uit te voeren. Fase twee – onderzoek het recept om ervoor te zorgen dat u de betekenis begrijpt van elk woord of symbool dat daar is geschreven.

READ  Stoppen met Alcohol

De volgende alinea is alleen voor degenen die in staat waren om fondsen te verkrijgen.

Wanneer je je onderzoek hebt gedaan en je hebt gerealiseerd dat sommige belangrijke ingrediënten ontbreken. Ben je op weg om wat te winkelen. Eigenlijk kun je Fase een overslaan en meteen op pad gaan. Ik weet dat je van winkelen houdt. Anders zou je meteen voor aanpak nummer twee kiezen. Heb ik gelijk?(Rijst koken)

Hopelijk ken je de betekenis van al die oz, ml, g, thesp, el. Cup en ga zo maar door. Omdat dit een rice cooking project is. Laten we direct naar rijst gaan.

Hoewel er wereldwijd meer dan 40.000 (veertigduizend!!!!) rijstvariëteiten zijn. Hoef je eigenlijk alleen maar te weten dat rijst langkorrelig. Middellang korrelig en kortkorrelig kan zijn. De langkorrelige rijst heeft de neiging om aparte granen te hebben na het koken. Waardoor het een favoriet is voor veel recepten met rijst. De halfkorrelige rijst en kortkorrelige rijst zijn plakkeriger na het koken en worden over het algemeen beschouwd als geschikt voor zoete gerechten, zoals puddingen, pappen enzovoort. Er zijn natuurlijk hele belangrijke uitzonderingen zoals risotto. sushi, paella. Dolma en allerlei met rijst gevulde dingen.

De witte rijst.(Rijst koken)

De witte rijst in een van de bovenstaande vormen kan ook in de vorm van bruine rijst zijn. Het verschil is dat witte rijst gepolijst is en bruine rijst niet. Qua voeding is bruine rijst waardevoller dan witte rijst. Er zijn ook andere soorten rijst:

Parboiled rijst – rijst die in schil was gekookt en vervolgens gepolijst. Het bevat 80% van de voedingsstoffen die bruine rijst heeft.
Rode rijst – is een ongepolijste rijst van rode kleur uit Bhutan en Frankrijk.
Zwarte rijst – is een ongepolijste dieppaars gekleurde rijst uit China.
Wilde rijst – niet echt rijst (oryza), maar is een verre neef. Het wordt ook wel Canada rijst genoemd.(Rijst koken)
Nu. Terug naar de keuken. Week de rijst minstens 20 minuten. Om de rijst te koken heb je twee opties: stomen of koken. Stomen betekent koken in zoveel water als de rijst kan absorberen. Voor langkorrelige witte rijst is het meestal 1,5 deel water tot 1 deel rijst. Gebruik voor het stomen een zware gietijzeren pot met een strak deksel of een andere zware pot van de juiste afmetingen. Omdat rijst in volume verdrievoudigt wanneer het wordt gekookt.

READ  Eenzaamheid

Om complicaties te voorkomen. Gebruikt u een rijstkoker. De stoomtijd voor witte rijst is ongeveer 15-20 minuten op middelhoog vuur. Afhankelijk van de variëteit van rijst. De kooktijd kijk op de verpakking.

Koken.(Rijst koken).

Koken betekent koken in een aanzienlijke hoeveelheid water en vervolgens aftappen wanneer het klaar is. Koken gaat veel sneller. makkelijker en bijna risicoloos. Gebruik olie, zout of sojasaus, kruiden naar eigen goeddunken. Als je recept groenten. Vlees, vis of wat dan ook bevat, is het tijd om die te gaan koken terwijl de rijst op het fornuis of in de rijstkoker staat.(Rijst koken).

 [/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]