Teek bij hond verwijderen

Teek bij hond verwijderen

Teek bij hond verwijderen.

Teek bij hond verwijderen

Teek bij hond verwijderen ! Het verwijderen van teken van honden is eigenlijk niet zo moeilijk om te doen. Maar het moet zo snel mogelijk worden gedaan, omdat ze ongewenste bacteriën in de hond kunnen afgeven. Teken zijn een echte bedreiging. Ze zullen niet alleen pijn of irritatie veroorzaken bij uw hond terwijl ze zijn ingebed in de huid die zich voedt met het bloed van uw huisdier, maar ze kunnen mogelijk ook de ziekte van Lyme of andere ziekten verspreiden.

Het is daarom belangrijk om je hond regelmatig te controleren op teken. Gewoonlijk kan de hond baby-tekenlarven hebben met het hoofd bloot en ingebed in zijn huid.

Gelukkig zijn deze heel eenvoudig te verwijderen. Hoewel het verwijderingsproces eenvoudig is, moet er voorzichtig op worden gelet dat als de teek een ziekte draagt, er meer kans is dat deze wordt doorgegeven aan uw hond.

Teken van honden verwijderen –

Snel 3-stappenproces.

  • Draag rubberen handschoenen om je eigen huid te beschermen.
  • Koop een fijn pincet.

Plaats het pincet horizontaal rond de tekenkop en druk het pincet zo dicht mogelijk bij de huid van de hond voordat je het pincet sluit en vastpakt. Dit is om ervoor te zorgen dat u het hoofd van de teek vastpakt en deze met succes van de hond verwijdert. Zodra je de teek hebt vastgepakt. Trek je het pincet op een stabiele, stevige manier omhoog. Ruk of draai het pincet niet. Anders kunt u ervoor zorgen dat het ingebedde deel van de teek afbreekt en vast blijft zitten in uw hond.

Als je hebt gehoord van verwijderingsmethoden zoals het gebruik van een verbrande lucifer of vaseline. Negeer ze dan. Deze methoden kunnen niets anders doen dan de teek eenvoudigweg verergeren, mogelijk resulterend in het vrijkomen van schadelijke bacteriën. Je wilt er ook voor zorgen dat je de teek niet verplettert terwijl je hem om dezelfde reden verwijdert.

Het verwijderen van teken van honden is eenvoudig. Zolang je maar voorzichtig bent. Breng bij twijfel je hond zo snel mogelijk naar een dierenarts en laat hem verwijderen door de dierenarts. Nadat de teken zijn verwijderd. Moet u beginnen met het gebruik van een tekenafweermiddel van hoge kwaliteit om te voorkomen dat ze in de toekomst van uw hondenmaatje afslijten.

De meeste honden zullen minstens één keer in hun leven een teek of twee hebben.(Teek bij hond verwijderen) Maar dat maakt teken bij honden niet aangenamer voor een bezorgde hondeneigenaar. Teken zijn immers het aantal redenen voor de ziekte van lyme bij honden. Een slopende ziekte die een vroegtijdig einde aan het leven van uw huisdier kan maken. Als je ziet dat je beste vriend een teek heeft. Hier is wat informatie over hoe teken bij honden te behandelen.(teek verwijderen)

Wat zijn Teken?

Teken kunnen worden omschreven als een oversized vlo en ze zijn meestal donker tot lichtgrijs van kleur. Als teken het bloed uit het lichaam van uw hond zuigen, groeit het in grootte en wordt het een donkerdere kleur. Hoewel teken bij honden in eerste instantie kunnen worden aangezien als gewoon een insect dat vanzelf afdwaalt, als u de teek zelfs een uur of twee op de huid van uw hond geeft, zult u een groot verschil in de grootte van de teek opmerken.(teek verwijderen)

Waarom het belangrijk is om van teken op honden.(teek verwijderen)

af te komen Hoewel er slechts een aantal teken zijn die daadwerkelijk een aantal hondenziekten kunnen veroorzaken, is het nog steeds belangrijk om waakzaam te zijn bij het verwijderen van teken op honden om een aantal gevaarlijke ziekten, zoals ehrlichiose, te voorkomen.

Hoe zich te ontdoen van teken op honden.

Als u in een bosrijke of beboste omgeving woont, is het belangrijk om vooral op de hoogte te zijn van uw hond die mogelijk thuiskomt met een teek of twee. Het tekenseizoen loopt van april tot september, dus in deze tijd van het jaar kan het een goed idee zijn om te proberen de blootstelling van uw hond aan door teken besmette gebieden te beperken. Teken zijn bijna altijd te vinden in hoog gras en zeer dichte lagere vegetatie.(teek verwijderen)

De beste manier om teken bij honden te voorkomen. Is door een preventief product te gebruiken dat zowel teken als vlooien zal doden. Deze producten kunnen worden geleverd in een pilvorm die oraal kan worden ingenomen, of u kunt een product rechtstreeks op de achterkant van de nek van uw huisdier aanbrengen.(teek verwijderen)

Onderhuidse teek bij hond.

Als u toevallig een teek op uw hond vindt. Pak dan een pincet en pak het hoofd van de teek precies waar het zich aan de huid hecht. Zorg ervoor dat je handschoenen draagt terwijl je dit doet om jezelf te beschermen. Trek voorzichtig aan de teek. Maar gebruik constante druk. Trek geen teken aan honden, omdat dit gewoon een deel van de teek achterlaat. Wat een infectie kan veroorzaken. Zodra de teek is verwijderd, dep je een beetje ontsmettingsmiddel op het gebeten gebied en dood je de vlo door hem in wrijvende alcohol of een ander vergelijkbaar alcoholisch product te plaatsen.(teek verwijderen)